Gezond en veilig werken

Veiligheid en gezondheid is voor iedereen van groot belang. Bij Vechtdal Bouw zorgen wij er dan ook voor dat onze medewerkers in een veilige en gezonde omgeving hun werkzaamheden kunnen uitvoeren. Dit doen wij door slimme en eenvoudige maatregelen te nemen op de bouw, de werkplaats en op het kantoor.

Onze medewerkers op de bouw en de werkplaats dragen beschermende kleding zoals een helm en speciale werkschoenen. Naast beschermende kleding zijn onze medewerkers op de hoogte van alle gezondheids- en veiligheidsmaatregelen voor op de bouw. Hiervoor hebben zij meerdere VCA-cursussen gevolgd en VCA – certificaten behaald. VCA staat voor de Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Dit is een lijst met aandachtspunten en werkmethodes op het gebied van veiligheid en gezondheid. Voorbeelden hiervan zijn de toolbox-meetings en de werkplekinspecties. Deze voeren wij meerdere malen per jaar uit.

Vanwege COVID-19 hebben wij ook diverse nieuwe maatregelen genomen om ook in deze tijd samen nóg veiliger en gezonder te werken. Uiteraard houden wij ons aan de maatregelen van het RIVM. Zo wordt de 1,5 meter te allen tijde gewaarborgd en werken wij zoveel mogelijk vanuit huis.

Ontvangen wij dan niemand meer op kantoor? Jawel! Maar dan wel virtueel. Op deze manieren willen wij u toch persoonlijk te woord staan zonder uw veiligheid en die van onze medewerkers in gevaar te brengen.

Zo zorgen wij samen voor een veilige en gezonde werkomgeving.